Hard Rockin´ Night

Surbrunnsparken i Ystad presenterar Hard Rockin´ Night den 28 oktober.
På scen ser du Thundermother, Frontback och VA Rocks.
En kväll i hårdrockens tecken med de bästa rockbanden i Sverige med kvinnliga frontfigurer.
Hemlig gästartist dyker eventuellt upp… 😀

Plats:
Surbrunnsparken i Ystad
Fri parkering
10 minuters gångväg från tågstationen i Ystad

Biljetter:
Surbrunnsparken, 0411-192 00

Insläpp
Ätande gäster 18:00
Icke ätande gäster 19:00
Konsertstart 20:00
Spellängd: ca 3h

Åldersgräns: 18 år

 
THUNDERMOTHER
Bandets grundare Filippa Nässil startade Thundermother 2009 och sedan dess har bandet släppt två album och haft hundratals spelningar. De har bland annat turnérat med Michael Monroe, W.A.S.P, D-A-D och Danko Jones och hade nyligen en utsåld headline-turné i Europa.

Bandets föregående line-up med Clare Cunningham, Tilda Stenqvist, Giorgia Carteri och Linda Ström kom till först 2014 och när de fyra medlemmarna bestämde sig för att lämna Thundermother våren 2017 var Filippa fast besluten att kämpa vidare med Guernica Mancini på sång, Sara Pettersson på bas och Emlee Johansson på trummor.

”Det här är början på något nytt, Vi kommer följa vår passion så länge vi kan. We fight for rock n roll!” // Thundermother

Guernica Mancini är den souliga rock-sångerskan från Lund som tidigare bott i Los Angeles där hon sjöng i bandet Souls On 11 tillsammans med Jeff Young (Megadeth). När hon senare flyttade hem till Sverige igen jobbade hon vidare med ett solo-projekt och startade senare bandet Royal Ruckus. Filippas förfrågan om att börja sjunga i Thundermother sammanföll av en slump med att Royal Ruckus hade haft ett avhopp och en inställd turné och Guernica var redo för en utmaning. Efter en intensiv period i Stockholm med prov-sjungning och inspelningar var hon den nya sångerskan i Thundermother.

Basisten Sara Pettersson från Märsta var ett självklart val av ny basist eftersom hon och Filippa redan spelade tillsammans i sidoprojektet Hifly. Sara har en stor musikalisk bredd och har bland annat spelat fiol, gitarr, kontrabas och piano. Förutom klassisk rock brinner Sara även för progressiv rock och hon har tidigare spelat i band som In Spiritside Dreaming, Shewolf och GUSH.

Emlee Johansson är trummisen från Falköping som tidigare även haft gitarr som huvudinstrument och för tillfället studerar på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Tidigare har hon spelat i banden Vision, Frantic Amber och Spitchic. Hon blev bekant med Filippa för många år sedan när de spelade på samma scen på Sweden Rock Festival. Efter en lyckad provspelning för Thundermother var den nya line-upen komplett.

Thundermothers nya sättning hade premiärspelning på Debaser Strand den 24 maj och hyllades av fans och förvånade kritikerna med en av de mest lyckade Thundermother-spelningarna någonsin. Till sommaren väntar en lång Europa-turné med 17 spelningar på bl a på Wacken Open Air och European Bike Week.

 
FRONTBACK
Med ett jävlaranamma tar det albumaktuella bandet och deras sångerska Anlo, vinnare av Brolles, Charlotte Perrellis, Kee Marcellos och Sveriges Folkparkers ”Årets Rockröst” med över 1000 tävlande, med sig sin energirika liveshow vidare ut på turné där både skinande nytt och redan befintligt låtmaterial kommer ljuda från rockscenen. Frontback har spelat med bland annat Status Quo, Freedom Call, Crashdiet, H.e.a.t och på festivaler som Sweden Rock, Malmöfestivalen, !Siesta och Vicious Rock och även landets största rockklubbar såsom Sticky Fingers och KB.

Den nya fullängdaren ”Heart of a Lion” släpptes fredagen den 13e januari och har redan blivit höjd till skyarna av flertalet rockrecensenter.

 
VA ROCKS
Rock-trion Ida, Frida och Klara består av hårdrock, kämparglöd och ett decenniums vänskap, allt sedan barnsben. Med influenser från AC/DC, Danko Jones och the Runaways levererar dessa energiknippen rock med en punkig attityd.

Efter turnéliv i såväl Sverige som Europa, där de har öppnat upp för bland annat Bonafide, Abramis Brama, the Poodles, the Headlines, Stry & Stripparna samt Sator och spelat på större festivaler såsom Sweden Rock Festival – har bandet nu tagit sin Ep: ”Kiss this fist” och diverse videos i bagaget och rullat ut röda mattan för:
Debutalbumet ”Pull no punches” – som hade release i november 2016.
Plattan gästas bland annat av Jalle Lorensson (Wilmer X) samt Pontus Snibb (Bonafide).