Artister

 
The Sounds

The Sounds är en svensk rockgrupp med stora framgångar världen över. Bandet har spelat ihop sedan 1999 och har släppt fem hyllade album med hits som ”Hit me”, ”Seven Days a Week”, ”Beatbox” m.fl. Live är The sounds kända för att alltid bjuda på en explosiv show. I centrum står sångerskan Maja Ivarsson som har ett kaxigt uttryckfullt scenspråk. Eller som hon själv uttrycker det: ”Jag vill göra allt det som Mick Jagger och de andra killarna gör. Vara lika grym på scen. Men i högklackat.”

 
Mustasch

Det är en imponerande CV bandet har fått ihop: Sju album, en dunderhit med ”Double Nature”, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och kultbandet Rose Tattoo i Europa, tre grammisnomineringar och en Grammis för ’Årets Hårdrock’. I januari förra året släpptes senaste plattan ”Thank you for the demon”. Detta är uppföljaren till senaste guldsäljande skivan ”Sounds like hell, looks like heaven” som släpptes 2012. Bandet har producerat skivan tillsammans med Rikard Löfgren & Gustav Ydenius och Ronny Lahti har mixat skivan. Allt eller inget. Inget annat gäller. ”Mustasch” är det första beviset på det.

 
Eric Sardinas

Eric Sardinas är en skicklig gitarrist från Florida som bjuder publiken på energisk blusrock. Sardinas är känd för sina liveframträdande och sin unika spelstil på gitarren. Han är en av få bluesgitarrister som idag spelar slide på det ursprungliga viset på en resonatorgitarr. Elmore James, Howlin Wolf och Muddy Waters är några av hans favoritmusiker och inspirationskällor. Eric Sardinas har fått strålande recensioner för albumen ”Treat Me Right”, ”Devils Train” och ”Black Pearls”.

Lyssna på intervjun med Eric Sardinas:

 
Nalle & his crazy Ivans

”Rock – Nalle” är en legend inom den danska rockmusiken.
Men efter många år som rockartist valde Nalle att gå mer åt blueshållet. Med sina två kompanjoner Ivan Sand och Henning Kaee är Nalle & Crazy Ivans något av det bästa den danska bluesscenen har att erbjuda. Trion har på sistone dykt upp överallt i Danmark och har även vid flera tillfällen spelat utomlands. Nalles röst sägs vara bättre än någonsin. Tillsammans med Ivan och Henning bjuder ”Nalle & his crazy Ivans” på en speciell känsla och intensitet i musiken.

Lyssna på intervjun med Nalle & his crazy Ivans:

 
Black Ingvars

Black Ingvars är bandet som är kända för att göra unika covers på låtar från olika genrer. De spelar kända dansbands-, barn- och schlagerlåtar arrangerat ihop med musiken från hårdrockslåtar. Till exempel bygger de Astrid Lindgrens ”Sjörövar-Fabbe” på Dios ”Holy Diver”, Lena Philipssons ”Dansa i neon” på Europes ”The Final Countdown”. 1995 släppte Black Ingvars sin första platta ”Earcandy Six”, som sålde guld och platina redan efter några veckor. Succén var ett faktum!
Black Ingvars turnerade mycket under flera år. Efter hundratals spelningar och 800 000 sålda skivor så tog bandet en paus för att sedan göra comeback 2008.

 
Eva Eastwood

Eva Eastwood är Sveriges okrönta rockabillydrottning. Efter att ha inlett karriären med några traditionella rockabillyskivor så gjorde Eva Eastwood succé 2004 med hennes första album på svenska, ”En ny stil i stan”. 2005 medverkade hon i Allsång på Skansen där hon framförde låten ”Vårt liv i repris”. Detta blev lite av en vändpunkt i Evas karriär. Skivorna började sälja och många ville boka spelningar. Som låtskrivare har Eva levererat låtar till stora artister som Jerry Williams, The Boppers, Linda Gail Lewis, Lalla Hansson, Berth Idoffs och Larz-Kristerz.

Lyssna på intervjun med Eva Eastwood:

 
Paul Lamb & The King Snakes

Bluesgruppen Paul Lamb & The King Snakes har i decennier turnerat tillsammans och har fans över hela världen. Paul Lamb började spela munspel redan som barn, inspirerad av bluesmusikern Sonny Terry. Lamb är känd för att bemästra sitt munspel och bl.a. tävlat i ” World Harmonica Championships”. 1980 bildade Lamb tillsammans med gitarristen Johnny Whitehill gruppen Blues Burglars, som sedan utvecklades till Paul Lamb & The King Snakes. Paul Lamb & The King Snakes har vunnit många stora priser inom bluesvärlden. Lamb har också blivit invald i brittiska Blues Awards Hall of Fame. Blues & Rhythm magazine beskriver Lamb & The King Snakes som “lazily cocksure and coolly aggressive”.

Lyssna på intervjun med Paul Lamb:

 
Karin Tingne

Karin Tingne startade tidigt musikkarriären genom att sjunga i olika coverband. Eter ett tag valde hon att följa sitt hjärta och bildade tillsammans med hennes man Peter och deras bästa vänner ett eget band. Tillsammans levererar Karin Tingne och bandet tung, svängig bluesrock och soul.

 
Sky High

Sky High är bluesrocksgruppen som bildades 1978 och har gjort över 4000 spelningar världen över. Bandet frontas av Clas Yngström, som i januari 2015 blev utnämnd till ”Legendary Blues Artist” i Blues Hall Of Fame, USA. Vid sin sida har Clas bandmedlemmarna Marcus Källström på trummor och Arne ”Mr Dynamite” Blomqvist på bas. Det var denna trio som 1984 släppte skivan ”Freezin hot” som bland annat innehöll hitlåten ”I ain´t beggin”. Bandet har idag släppt hela 17 album, varav det senaste ”Stone & Gravel” släpptes i slutet av 2015.

 
Bonafide

Bonafide är ett svenskt rockband som grundades 2006 av sångaren och gitarristen Pontus Snibb. Pontus fick sällskap i bandet av Anders Rosell (gitarr), Niklas Matsson (trummor) och Martin Eklund (bas). 2007 släpptes deras debutalbum ”Bonafide”, därefter rullade bokningarna in och det blev ett intensivt turnerande i Europa. Bonafide har sammanlagt släppt fem album, varav deras mest kända låt är ”Fill Your Head With Rock”, som blev utsedd till en av 2011 års bästa låtar av Classic Rock Magazine.

Lyssna på intervjun med Bonafide:

 
Bo Wilsson band

Bo Wilson blev redan som 16-åring kär i elgitarren då han hörde Mike Bloomfield spela på radio. Genom åren har Bo spelat i många olika bandkonstellationer, men har alltid känt sig hemma i genren bluesrock. För drygt 30 år sedan bildades Bo Wilson band, där Bo på gitarr och sång fick sällskap på scen av Ådi Lindborg med sin bas och Bengt Baadtoft Johnson på trummor. Bo Wilson band beskriver själva sin musik som ”kraftfull och hårdsvängande bluesrock som levereas med glädje, intensitet, svett och känsla.

Lyssna på intervjun med Bo Wilsson:

 
YRO

YRO – Ystads rockorkester spelar musik som passar både gammal som ung. Bandet har funnits sedan 1987 och säger såhär om sin musik: ”Genremässigt sträcker det sig från Dean Martin till AC/DC och kronologiskt från Hank till Robbie (Williams alltså).” Tack vare denna breda repertoar har YRO bokats till många fester, klubbar och festivaler genom åren.

 
Aunt Nancy – Blues Organ trion

Göteborgsbandet Aunt Nancy är en svängig orgeltrio som spelar lekfull, energisk blues. Medlemmarna i trion är alla mycket rutinerade musiker som har hittat varandra genom bluesen. Vid mikrofonen hittar vi Thomas Rundström som har sällskap av Johan Jansson (trummor) och John Lönnmy (orgel).

Lyssna på intervjun med John Lönnmyr från Aunt Nancy:

 
Axid

Axid är Ystads mest kända hårdrocksgrupp. Bandet bildades i slutet på 1970-talet, splittrades 1985 och återbildades igen 2015. Bandet består av originalmedlemmarna Hasse Larsson, Jens Brandt, Mats Thorstenson och Tommy Karlsson. När Axid står på scen så blandas det gammalt och nytt. Det bjuds på hårdrocksklassiker men även en del eget material finns med på repertoaren.

 
The Real Aces

The Real Aces är ett rock- och bluesband från Simrishamn. Bandet bjuder på svängig blues och stenhård rock. Medlemmarna är Lars Persson (sång och gitarr), Per Åkesson (piano och orgel), Peter Carlsson (trummor) och Lasse Larsson (bas).

 
VA ROCKS

Rockbandet VA ROCKS består av Ida S Vollmer, Frida Rosén och Klara Wedding. Musiken består av ”kaxiga riff, hårda trummor, stadig bas och en röst som kommer att knocka dig”. Redan vid 12 –års ålder startades bandet och tjejerna har sedan dess gjort hundratals livespelningar tillsammans, bl.a. på ”Sweden Rock Festival”. År 2014 släppte bandet egenproducerade ”KISS THIS EP”. Och i år släpptes debutalbumet ”Pull No Punches”. Så här säger Ida om den aktuella plattan: ”Skapandet av Pull No Punches var som en berg-och dalbana, men det var den bästa berg- och dalbana tur som vi varit med om.”

 
Thundermother

Thundermother är ett rockband som grundades av Filippa Nässil i Växjö år 2010. De första åren hade bandet ett antal olika medlemssättningar men från år 2012 blev det medlemmarna som nu kallas för originalmedlemmarna. Bandet har även turnerat med rockbandet D-A-D.

Lyssna på två intervjuer med Filippa Nässil från Thundermother:

 
Kalle Moraeus

ActiveConcert kan stolt berätta att vår konferencier för vår tvådagars Rock & Bluesfestival i Ystad den 7-8 juli blir Kalle Moraeus. Sedan unga år har musiken varit det som legat Kalle varmt om hjärtat och 1984 blev han svensk mästare i luftgitarr på Berns i Stockholm. De senaste åren har vi sett Kalle i TV i många olika program, bland annat Allsång på Skansen och Körslaget (2010). I Körslaget vann han med Team Moraeus. Vid sidan av musiken har Moraeus även haft mindre roller i ett antal filmer och tv-serier och under 2011 ställde han upp i TV-programmet På spåret där han tävlade med Py Bäckman. Lag Bäckman-Moraeus förlorade sin första match mot lag Benno-Apelgren.

2011 blev Kalle också Julvärd i SVT och från och med säsongen 2013/2014-2017 var Kalle också programledare för TV-programmet Så ska det låta. Under hösten 2011 ledde Moraeus det egna TV-programmet Moraeus med mera. Programmet fick uppföljningar 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017. I programmet bjuds det på musikalisk och intervjumässig underhållning av svensk men även av internationell musikelit, från ett tält vid Orsasjöns strand. Moraeus kompositioner har drag av såväl schlager, folkmusik och konstmusik och präglas ofta av stor lekfullhet.

Den 7-8 juli står alltså Kalle på ActiveConcerts scener under Rock & Bluesfestivalen i Surbrunnsparken i Ystad. ActiveConcert som ligger under Radio Actives paraply, arrangerar evenemang och konserter med både lokala förmågor och världsartister. Radio Active är en ideell förening som startade 1995. Med det naturliga flöde av artister som varje vecka besöker vår radiostation, är det också en glädje att nu arbeta med dem på fältet i deras yrkesroll som artister.

 

För mer information kontakta festivalgeneral Anders Jönsson.
Mejl: anders.jonsson@radioactive.se
Mobil: 0707-10 74 94

Vill Ni också spela på ActiveConcert?
Kontakta oss då genom att fylla i nedanstående formulär.

Artist/Grupp:

E-post:

Telefonnummer:

Meddelande:

Bifoga fil:

Max tillåten filstorlek: 20 MB.

Please leave this field empty.