Artister

 
The Sounds

The Sounds är en svensk rockgrupp med stora framgångar världen över. Bandet har spelat ihop sedan 1999 och har släppt fem hyllade album med hits som ”Hit me”, ”Seven Days a Week”, ”Beatbox” m.fl. Live är The sounds kända för att alltid bjuda på en explosiv show. I centrum står sångerskan Maja Ivarsson som har ett kaxigt uttryckfullt scenspråk. Eller som hon själv uttrycker det: ”Jag vill göra allt det som Mick Jagger och de andra killarna gör. Vara lika grym på scen. Men i högklackat.”

Mustasch

Det är en imponerande CV bandet har fått ihop: Sju album, en dunderhit med ”Double Nature”, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och kultbandet Rose Tattoo i Europa, tre grammisnomineringar och en Grammis för ’Årets Hårdrock’. I januari förra året släpptes senaste plattan ”Thank you for the demon”. Detta är uppföljaren till senaste guldsäljande skivan ”Sounds like hell, looks like heaven” som släpptes 2012. Bandet har producerat skivan tillsammans med Rikard Löfgren & Gustav Ydenius och Ronny Lahti har mixat skivan. Allt eller inget. Inget annat gäller. ”Mustasch” är det första beviset på det.

Eric Sardinas

Eric Sardinas är en skicklig gitarrist från Florida som bjuder publiken på energisk blusrock. Sardinas är känd för sina liveframträdande och sin unika spelstil på gitarren. Han är en av få bluesgitarrister som idag spelar slide på det ursprungliga viset på en resonatorgitarr. Elmore James, Howlin Wolf och Muddy Waters är några av hans favoritmusiker och inspirationskällor. Eric Sardinas har fått strålande recensioner för albumen ”Treat Me Right”, ”Devils Train” och ”Black Pearls”.

Nalle & his crazy Ivans

”Rock – Nalle” är en legend inom den danska rockmusiken.
Men efter många år som rockartist valde Nalle att gå mer åt blueshållet. Med sina två kompanjoner Ivan Sand och Henning Kaee är Nalle & Crazy Ivans något av det bästa den danska bluesscenen har att erbjuda. Trion har på sistone dykt upp överallt i Danmark och har även vid flera tillfällen spelat utomlands. Nalles röst sägs vara bättre än någonsin. Tillsammans med Ivan och Henning bjuder ”Nalle & his crazy Ivans” på en speciell känsla och intensitet i musiken.

Black Ingvars

Black Ingvars är bandet som är kända för att göra unika covers på låtar från olika genrer. De spelar kända dansbands-, barn- och schlagerlåtar arrangerat ihop med musiken från hårdrockslåtar. Till exempel bygger de Astrid Lindgrens ”Sjörövar-Fabbe” på Dios ”Holy Diver”, Lena Philipssons ”Dansa i neon” på Europes ”The Final Countdown”. 1995 släppte Black Ingvars sin första platta ”Earcandy Six”, som sålde guld och platina redan efter några veckor. Succén var ett faktum!
Black Ingvars turnerade mycket under flera år. Efter hundratals spelningar och 800 000 sålda skivor så tog bandet en paus för att sedan göra comeback 2008.

Eva Eastwood

Eva Eastwood är Sveriges okrönta rockabillydrottning. Efter att ha inlett karriären med några traditionella rockabillyskivor så gjorde Eva Eastwood succé 2004 med hennes första album på svenska, ”En ny stil i stan”. 2005 medverkade hon i Allsång på Skansen där hon framförde låten ”Vårt liv i repris”. Detta blev lite av en vändpunkt i Evas karriär. Skivorna började sälja och många ville boka spelningar. Som låtskrivare har Eva levererat låtar till stora artister som Jerry Williams, The Boppers, Linda Gail Lewis, Lalla Hansson, Berth Idoffs och Larz-Kristerz.

Paul Lamb & The King Snakes

Bluesgruppen Paul Lamb & The King Snakes har i decennier turnerat tillsammans och har fans över hela världen. Paul Lamb började spela munspel redan som barn, inspirerad av bluesmusikern Sonny Terry. Lamb är känd för att bemästra sitt munspel och bl.a. tävlat i ” World Harmonica Championships”. 1980 bildade Lamb tillsammans med gitarristen Johnny Whitehill gruppen Blues Burglars, som sedan utvecklades till Paul Lamb & The King Snakes. Paul Lamb & The King Snakes har vunnit många stora priser inom bluesvärlden. Lamb har också blivit invald i brittiska Blues Awards Hall of Fame. Blues & Rhythm magazine beskriver Lamb & The King Snakes som “lazily cocksure and coolly aggressive”.

Karin Tingne

Karin Tingne startade tidigt musikkarriären genom att sjunga i olika coverband. Eter ett tag valde hon att följa sitt hjärta och bildade tillsammans med hennes man Peter och deras bästa vänner ett eget band. Tillsammans levererar Karin Tingne och bandet tung, svängig bluesrock och soul.

Sky High

Sky High är bluesrocksgruppen som bildades 1978 och har gjort över 4000 spelningar världen över. Bandet frontas av Clas Yngström, som i januari 2015 blev utnämnd till ”Legendary Blues Artist” i Blues Hall Of Fame, USA. Vid sin sida har Clas bandmedlemmarna Marcus Källström på trummor och Arne ”Mr Dynamite” Blomqvist på bas. Det var denna trio som 1984 släppte skivan ”Freezin hot” som bland annat innehöll hitlåten ”I ain´t beggin”. Bandet har idag släppt hela 17 album, varav det senaste ”Stone & Gravel” släpptes i slutet av 2015.

Bonafide

Bonafide är ett svenskt rockband som grundades 2006 av sångaren och gitarristen Pontus Snibb. Pontus fick sällskap i bandet av Anders Rosell (gitarr), Niklas Matsson (trummor) och Martin Eklund (bas). 2007 släpptes deras debutalbum ”Bonafide”, därefter rullade bokningarna in och det blev ett intensivt turnerande i Europa. Bonafide har sammanlagt släppt fem album, varav deras mest kända låt är ”Fill Your Head With Rock”, som blev utsedd till en av 2011 års bästa låtar av Classic Rock Magazine.

Bo Wilsson band
Bo Wilson blev redan som 16-åring kär i elgitarren då han hörde Mike Bloomfield spela på radio. Genom åren har Bo spelat i många olika bandkonstellationer, men har alltid känt sig hemma i genren bluesrock. För drygt 30 år sedan bildades Bo Wilson band, där Bo på gitarr och sång fick sällskap på scen av Ådi Lindborg med sin bas och Bengt Baadtoft Johnson på trummor. Bo Wilson band beskriver själva sin musik som ”kraftfull och hårdsvängande bluesrock som levereas med glädje, intensitet, svett och känsla.

YRO
YRO – Ystads rockorkester spelar musik som passar både gammal som ung. Bandet har funnits sedan 1987 och säger såhär om sin musik: ”Genremässigt sträcker det sig från Dean Martin till AC/DC och kronologiskt från Hank till Robbie (Williams alltså).” Tack vare denna breda repertoar har YRO bokats till många fester, klubbar och festivaler genom åren.

Aunt Nancy – Blues Organ trion
Göteborgsbandet Aunt Nancy är en svängig orgeltrio som spelar lekfull, energisk blues. Medlemmarna i trion är alla mycket rutinerade musiker som har hittat varandra genom bluesen. Vid mikrofonen hittar vi Thomas Rundström som har sällskap av Johan Jansson (trummor) och John Lönnmy (orgel).

Axid
Axid är Ystads mest kända hårdrocksgrupp. Bandet bildades i slutet på 1970-talet, splittrades 1985 och återbildades igen 2015. Bandet består av originalmedlemmarna Hasse Larsson, Jens Brandt, Mats Thorstenson och Tommy Karlsson. När Axid står på scen så blandas det gammalt och nytt. Det bjuds på hårdrocksklassiker men även en del eget material finns med på repertoaren.

The Real Aces

The Real Aces är ett rock- och bluesband från Simrishamn. Bandet bjuder på svängig blues och stenhård rock. Medlemmarna är Lars Persson (sång och gitarr), Per Åkesson (piano och orgel), Peter Carlsson (trummor) och Lasse Larsson (bas).

VA ROCKS

Rockbandet VA ROCKS består av Ida S Vollmer, Frida Rosén och Klara Wedding. Musiken består av ”kaxiga riff, hårda trummor, stadig bas och en röst som kommer att knocka dig”. Redan vid 12 –års ålder startades bandet och tjejerna har sedan dess gjort hundratals livespelningar tillsammans, bl.a. på ”Sweden Rock Festival”. År 2014 släppte bandet egenproducerade ”KISS THIS EP”. Och i år släpptes debutalbumet ”Pull No Punches”. Så här säger Ida om den aktuella plattan: ”Skapandet av Pull No Punches var som en berg-och dalbana, men det var den bästa berg- och dalbana tur som vi varit med om.”

Vill Ni också spela på ActiveConcert?
Kontakta oss då genom att fylla i nedanstående formulär.

Artist/Grupp:

E-post:

Telefonnummer:

Meddelande:

Bifoga fil:

Max tillåten filstorlek: 20 MB.

Please leave this field empty.